Wanneer gaat u naar de bib ?

Aan de mensen van mijn gemeente: de openingsuren van uw (en onze) bibliotheek trekken op niets. Open tussen 14u en 17u,  ik werk wel overdag eh. Oh ja, en dan nog een avond tussen 18u en 20u, ik heb wel kleine kinderen eh, dus tussen 18u en 20u is het ten huize van wijplukkendedag spitsuur. Oh ja, en op zaterdagvoormiddag ook. Tsja, in de vakantie lukt dat misschien nog wel, maar eens het schooljaar begonnen is, dan gaan wij zwemmen en turnen, en dan moet ik taxi spelen (en boodschappen doen, en wassen en strijken en zorgen dat er tegen ’s middags eten op tafel staat om die uitgehongerde sportieve kindjes te voeden …). Geen wonder dus dat ik constant boetes aan mijn been heb.

Neem eens een voorbeeld aan uw naburige gemeente, daar is de bib open op zondagmorgen ! Wat een ontdekking … we zijn hier weer een gezinsuitstapje rijker. Zondagmorgen zijn wij dus voortaan niet meer thuis (of toch om de drie weken), maar u kan ons altijd bereiken in de bib van de buren !

Advertenties

2 thoughts on “Wanneer gaat u naar de bib ?

  1. Een bib open op zondagmorgen, dat is effectief luxe. Gelukkig is onze bib zaterdag open tot 16u. Gewoonlijk is het ook mama die alleen naar de bib gaat (lekker relax snuisteren) maar van de kinderen duidelijke orders krijgt: mama boeken over machines en tractors meebrengen. De eerste dagen na een bib bezoekje wordt er serieus wat gebladerd hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s