Minotaurus – onze impressies

Bij een Lego spel begint de pret -althans voor GroteMan- al bij het maken van het spelbord. Je krijgt gewoon een Lego plank ter beschikking, een hoop blokjes en een handleiding zoals we van Lego gewoon zijn. Heel handig en heel gemakkelijk dus. GroteMan vond het super spannend om dat bord in elkaar te steken. Mijn eerste reactie was: oei, zo een kleine blokjes en pionnetjes (niet dat ik het duplo formaat verwachtte, maar iets groter zou toch handiger zijn bij het spelen, zo ergens tussen duplo en de gewone Lego blokjes in), een voordeel: de muurtjes en pionnen op het Lego spel staan steeds vast (GroteMan durft al eens het spelbord verplaatsen in al zijn enthousiasme …)

Het doel van het spel: met je pionnetjes als eerste bij de tempel in het midden van het spelbord geraken. Daarvoor moet je met de dobbelsteen gooien, die vier vlakken met bolletjes heeft (het aantal stappen dat je rechtdoor of opzij mag, nooit diagonaal) en -dat is het leuke aan het spel- twee vlakken met kleuren. Zwart wil zeggen dat je de Minotaurus mag verplaatsen, het is namelijk de bedoeling dat je met de Minotaurus je tegenstanders terug naar af stuurt. Grijs wil zeggen dat je muurtjes van het spelbord kan verplaatsen om zo je tegenstander wat te saboteren, of jezelf te beschermen tegen de Minotaurus, strategisch spelen dus.

Dat laatste was voor GroteMan in het begin nog wat moeilijk, maar na een tweede keer spelen, had hij het echt wel door hoe het moest (ocharme ManLief die plotseling mama en zoon tegen zich kreeg …). Op de doos staat +7, maar jongere kinderen kunnen dit zeker aan.

Wat we nog niet uitgeprobeerd hebben: je kan de dobbelsteen aanpassen en je eigen spelregels bouwen, bijvoorbeeld over muurtjes springen, diagonaal verplaatsen, … oneindig veel mogelijkheden dus.

Ik ben alvast positief verrast door dit spel. Het blijft spannend en niet alleen je geluk telt, maar ook strategisch spelen is belangrijk. En ja, ik zou er nog wel eentje willen voor onder de kerstboom. Lava Dragon misschien ?

Advertenties

One thought on “Minotaurus – onze impressies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s